Szűrők autókhoz METROCAB-hoz

A szűrők védik nemcsak magát a járművet, hanem annak személyzetét is. Feladatuk az olaj, üzemanyag vagy levegő tisztítása.

A szűrők fő funkciója azonban az, hogy megvédje azon rendszerek működését, amelyekbe be vannak szerelve. Az összes szűrő rendszeres cseréje meghosszabbíthatja a jármű élettartamát is.

Milyen szűrőket cserélünk a járműben?

A jármű helyes és problémamentes működése érdekében alapesetben négyféle szűrőt cserélünk. Időben történő és rendszeres cseréjük megakadályozza az autó különböző alkatrészeinek gyors kopását, ami a szűrők eltömődése esetén növeli az üzemanyag-fogyasztást, csökkenti a jármű teljesítményét vagy szagokat kelt az utastérben. 

Ezek a következő típusú szűrők: olaj-, üzemanyag-, kabin- és levegő.

Olajszűrő 

Fő szerepe a motor kenésének védelme. Szűrésével eltávolítja az olajból a szennyeződéseket, és megakadályozza a kenőcsatornák eltömődését a motorban a problémamentes működés érdekében.

Levegőszűrő

A légszűrő felfogja a beszívott levegő részecskéit, amelyek a motor felé irányulnak. Ha poros környezetben közlekedik, javasolt gyakrabban cserélni.

Üzemanyagszűrő

Az üzemanyagszűrő az üzemanyagban lévő nagy részecskék kiszűrésére szolgál. Megállítja őket, és így megvédi a motort és a befecskendező fúvókákat a sérülésektől.

Fülkeszűrő 

< p >Pollenekszűrőnek is nevezik. Feladata a jármű személyzetének védelme a pollentől, portól, koromtól vagy allergénektől. A tiszta kabinszűrő nem csak a friss levegőt garantálja, hanem megakadályozza az ablakok párásodását is, amit az eltömődött kabinszűrő okozhat. Az utastér szűrője tehát a vezetésbiztonság szempontjából is fontos.

Milyen gyakran kell szűrőt cserélni

Mivel a szűrők többnyire megfizethetőek és könnyen cserélhetők, ajánlatos a rendszeres olajcserék alkalmával mindig cserélni őket – lehetőleg évente. A szűrőcsere különösen a használt járművek esetében hatékony és megelőző intézkedés. 

Honnan tudhatom, hogy a szűrőnek cserélni kell 

A jármű szervizintervallumának figyelmen kívül hagyása a szűrők eltömődését vagy akár egy járhatatlan jármű kialakulását is okozhatja . 

A szűrők eltömődésének hibái általában jellemzőek és könnyen észlelhetők. 

Az eltömődött olajszűrőt általában a műszerfalon lévő olajjelző lámpa jelzi, ami azt jelzi, hogy nincs elég nyomás az olajrendszerben. 

Ha a légszűrő eltömődik, azt azonnal észreveszi a gyenge motorteljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás gyors növekedése miatt. 

Az eltömődött vagy eldugult üzemanyagszűrő az üzemanyag egyenetlen eloszlását okozza, ami a motor szabálytalan működését vagy teljesítményvesztését eredményezheti.

A járműben a kellemetlen szag az utastér szűrőjének szennyeződését eredményezheti. Különösen akkor, ha gyakran használ légkondicionálót, a hőmérséklet és a páratartalom változása ideális környezetet teremt az egészségre ártalmas mikroorganizmusok és penészgombák számára

Vyberte hlavný model vášho auta

Kedvezmény legfeljebb 5%
regisztrált vásárlóknak
Ingyenes szállítás
amikor átveszik
Ajándék a megrendeléshez
amikor átveszik
Gyors szállítás
Ha a termék raktáron van
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014